Menü Bezárás

Paraffinos kézápolás

Az idő múlással kezeink bőre is veszít fiatalságából. A kiszáradást és az öregedést legnehezebb eltűntetni a  kézen. Az időjárás viszontagságai miatt, pláne télen jobban oda kell figyelni kezünk ápolására.

Gyakori probléma még hogy kezünkön, a bőr kiszárad és berepedezik. A száraz bőr kialakulásához számos tényező hozzájárulat. Példaként megemlíteném: dohányzás, genetikai tényezők, irritáció /fertőtlenítők, vegyszerek használata/, kevés folyadékbevitel…

meleg paraffinos kezelés fokozza az adott terület vérkeringését, megnyitja a pórusokat, így a felhasznált krémek gyorsabban és mélyebbre jutnak a bőr rétegeiben, ezáltal táplálva és segítve a sejtregenerációt. Kihűléskor a pórusok összezáródnak, így ejtve csapdába a bejuttatott tápanyagokat.

A paraffinos kezelés megnyugtatja a kiszáradt irritált bőrfelületet, a bőr érintése simább, finomabb lesz. 

A kezelés menete:

• Bőrradírozás
A kezelés első lépése (természetesen a fertőtlenítés után) a bőrradírozás. Erre azért van szükség, hogy maradéktalanul eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, ezáltal segítve a hatóanyagok minél hatásosabb felszívódását.
• Krémezés
A krémet masszázzsal visszük fel a kézre.
• Paraffin felvitele
A már felmelegített (kellemesen meleg) paraffinba merítjük bele a kezeket. A merítést többször ismételjük egészen addig, amíg megfelelő vastagságú réteg alakul ki a bőrfelületen.
• Kesztyűk felhúzása
Ezután következik az első (egy egyszer használatos nylon kesztyű), majd a második, mely frottírból készült és segíti a paraffin – amúgy is rendkívül jó – hőmegtartását.
• A paraffin eltávolítása
A hatóidő letelte után (15-20 perc) eltávolítjuk a frottír kesztyűket majd a nylon kesztyűvel együtt a paraffint. A kezelést rövid kéz masszázssal zárjuk.

Kizáró ok: gombás, gyulladásos kéz kezelése.


Paraffinos lábápolás

Milyen pozitív hatásai vannak a paraffinos lábápolásnak?

Nemcsak a kezünkre alkalmazhatjuk a paraffin jótkény hatását, hanem a lábunkat is kényezetethetjük vele. Késlelteti a lábbőrön az öregedés jeleit. Jótékonyan hat a keringésre, így kellemes meleg járja át a testünket.

A paraffin kollagénes, víz- és zsíradékpótló, a szaunához hasonlóan fokozza a vérkeringést, tágítja a pólusokat, így lehetővé teszi a jótékony anyagok felszívódását. Kezelés hatására a durva, száraz bőr selymessé, rugalmassá válik. A paraffin pakolás alacsony olvadáspontú speciális, illatosított olajokat tartalmaz. Nemcsak a bőrre van jó hatással, hanem a körmöket is átpuhítja. Rögtön érezhető az eredmény, mert a bőr selymesen sima és puha lesz.

A kezelés menete:

1. Egy fertőtlenítő lábfürdővel kezdünk, ezt követően pedig peelinggel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Ez által javul a bőr anyagcseréje, és befogadóbbá válik a hatóanyagok iránt.

2. Vitaminokban gazdag hidratáló krémmel kenjük be a lábakat.

3. Felmelegített paraffinba mártjuk a lábakat, egyszer használatos zacskót húzunk rájuk, majd egy lábtyű melegítőbe tesszük.

4. Kb. 15-20 perc után a paraffin lehűl, megdermed és rátapad a zacskó belső falára, így a zacskóval együtt eltávolítjuk.

5. Lemossuk a lábat majd finoman átmasszírozzuk.

Ellenjavallat: sérült, gombás lábon a kezelés nem végezhető!


Kéz és láb parafin kezelés közben a testet betakarom és pihentető rexalációs zene segít az ellazulásban.