Menü Bezárás

Paraffinos kézápolás

Az idő múlással kezeink bőre is veszít fiatalságából. A kiszáradást és az öregedést legnehezebb eltűntetni a  kézen. Az időjárás viszontagságai miatt, pláne télen jobban oda kell figyelni kezünk ápolására.

Gyakori probléma még hogy kezünkön, a bőr kiszárad és berepedezik. A száraz bőr kialakulásához számos tényező hozzájárulat. Példaként megemlíteném: dohányzás, genetikai tényezők, irritáció /fertőtlenítők, vegyszerek használata/, kevés folyadékbevitel…

A meleg paraffinos kezelés fokozza az adott terület vérkeringését, megnyitja a pórusokat, így a felhasznált krémek gyorsabban és mélyebbre jutnak a bőr rétegeiben, ezáltal táplálva és segítve a sejtregenerációt. Kihűléskor a pórusok összezáródnak, így ejtve csapdába a bejuttatott tápanyagokat.

A paraffinos kezelés megnyugtatja a kiszáradt irritált bőrfelületet, a bőr érintése simább, finomabb lesz. 

A kezelés menete

• Bőrradírozás
A kezelés első lépése (természetesen a fertőtlenítés után) a bőrradírozás. Erre azért van szükség, hogy maradéktalanul eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, ezáltal segítve a hatóanyagok minél hatásosabb felszívódását.
• Krémezés
A krémet masszázzsal visszük fel a kézre.
• Paraffin felvitele
A már felmelegített (kellemesen meleg) paraffinba merítjük bele a kezeket. A merítést többször ismételjük egészen addig, amíg megfelelő vastagságú réteg alakul ki a bőrfelületen.
• Kesztyűk felhúzása
Ezután következik az első (egy egyszer használatos nylon kesztyű), majd a második, mely frottírból készült és segíti a paraffin – amúgy is rendkívül jó – hőmegtartását.
• A paraffin eltávolítása
A hatóidő letelte után (15-20 perc) eltávolítjuk a frottír kesztyűket majd a nylon kesztyűvel együtt a paraffint. A kezelést rövid kéz masszázssal zárjuk.
 

Kizáró ok: gombás, gyulladásos kéz kezelése.